Annick van Schenkenberg van Mierop kandidaat notaris

Annick Schenkenberg van Mierop

Kandidaat-Notaris
Familierecht

Annicks achtergrond

Vanaf begin 2013 heb ik me gespecialiseerd in het familierecht en meer specifiek: internationaal erfrecht en estate planning. Dit heb ik eerst gedaan bij het kantoor Dirkzwager Legal & Tax in Arnhem. Sinds februari 2019 heb ik de overstap gemaakt naar Hermans & Schuttevaer Notarissen om dit specialisme nog verder uit te diepen.

De afwikkeling van (internationale) erfenissen spreekt mij erg aan omdat ik de cliënt kan bij staan in een vaak emotionele periode en daarbij een antwoord kan geven op ingewikkelde internationale vraagstukken, zodat we uiteindelijk tot een praktische en prettige afronding kunnen komen.

Ook help ik graag (internationale) stellen bij het maken van hun huwelijkse voorwaarden of samenlevingscontract en testamenten. Dat kan natuurlijk ook in het Engels!

Tot slot begeleid ik vermogende particulieren die graag willen weten hoe ze (erf)belasting kunnen besparen, bijvoorbeeld in het geval van overlijden.

Wanneer ik niet aan het werk ben, breng ik mijn tijd graag door in het gezelschap van goede vrienden of in de natuur. Daarnaast houd ik van het maken van verre reizen, wijnproeverijen en escape rooms.

Contact

Locatie: Utrecht

Bekijk hier de blogs en vlogs van Annick