Beleid Coronavirus

Hermans & Schuttevaer Notarissen volgt de richtlijnen van het RIVM, maar brengt in haar beleid eigen accenten aan, vanuit een behoudende lijn. Neem bij vragen contact op met de behandelaar van uw dossier.

 

  • Algemeen

Wij hebben veel oudere cliënten, die mogelijk een extra gezondheidsrisico lopen. Vandaar ons verzoek u op onze kantoren toch nog aan de richtlijnen te houden: geen handen schudden, regelmatig handen wassen en hoesten/niezen in de elleboog. Ook blijven wij preventiemiddelen aanbieden. Bij de entree, op de toiletten en in spreekkamers staan desinfecterende sprays en gels, evenals mondkapjes. Het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht, maar schroomt u vooral niet er een te dragen wanneer u zich daar prettig bij voelt.

Voor uw en onze veiligheid verwachten we van bezoekers en medewerkers dat zij niet naar kantoor komen bij neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Wij verzoeken u vriendelijk de afspraak tijdig af te melden, waarna de behandelaar van het dossier met u naar een nieuwe datum of andere oplossing zoekt.

– We verlenen uitsluitend toegang aan mensen die in de akte vermeld staan (comparanten).

– Uiteraard verlenen we toegang aan een eventuele tolk.

– Echter, we verlenen geen toegang aan familieleden of adviseurs.

– Eenieder tekent met een eigen, meegenomen pen of pakt een nieuwe wegwerppen. Gelieve deze niet terug te zetten, maar mee te nemen.

 

  • Reguliere afspraken

Voor reguliere besprekingen geldt dat deze naar uw wens fysiek (op ons of uw kantoor of elders) of telefonisch kunnen plaatsvinden. Onze digitale dienstverlening blijft bestaan en afspraken kunnen dus ook per video-call plaatsvinden. In bepaalde gevallen kunnen ook identificatie en ondertekening elektronisch geschieden.

 

  • Ondertekeningen

Uitgangspunt is dat ondertekenafspraken op kantoor weer als vanouds kunnen plaatsvinden. Heeft het toch uw voorkeur de afspraak uit te stellen of, indien mogelijk, per volmacht te tekenen dan kan dat. De behandelaar van uw dossier kent de mogelijkheden.

 

  • Legalisatie volmachten

Per 25 februari 2022 plannen wij weer afspraken in voor het legaliseren van volmachten van andere notariskantoren. Bekijk op de pagina ‘Particuliere diensten’ of ‘Zakelijke diensten’ hoe onze legalisatieprocedure precies in zijn werk gaat.

 

  • Medewerkers

De bezettingsgraad van onze kantoren wordt met het loslaten van de richtlijnen weer hoger. Echter, we zijn daarin nog terughoudend en in overleg blijven medewerkers deels ook thuiswerken. Leidend blijven de kwaliteit en continuïteit van onze dienstverlening. Medewerkers die vanuit huis werken zijn zoveel mogelijk via doorschakeling van vaste nummers naar hun mobiele nummer en ook rechtstreeks mobiel bereikbaar. Tevens zijn ze op hun kantoormailadres bereikbaar. Raadpleeg voor rechtstreekse contactgegevens onze mensen.

 

Deze informatie is bijgewerkt op maandag 28 februari 2022.