HET VERSCHIL

Hypotheekakte wordt ingeschreven bij het Kadaster. Maar hoe zit het met een geldlening?

Hypotheekakte, onderhandse geldlening, notariële geldlening. Wanneer je geld wilt lenen kun je dat op diverse manieren vastleggen. Hieronder vind je een overzicht waarin wij de verschillende mogelijkheden in het kort uitleggen.

EEN HYPOTHEEK AFSLUITEN

IN HET KORT

Wanneer je een lening afsluit bij de bank om een huis te kopen, dan wil de bank de zekerheid dat je voldoet aan je verplichtingen. De bank zal dan je huis als onderpand vragen. Als je niet meer kan voldoen aan je verplichtingen, dan mag de bank je huis verkopen en met de opbrengst de (hypotheek)schuld aflossen.

Je geeft dus een hypotheek en daarvoor krijg je een lening terug. Wij zorgen ervoor dat dit wordt vastgelegd in een hypotheekakte. Wil je weten wat de kosten hiervan zijn? Je kunt hiervoor online een offerte aanvragen of je kunt ons bellen

GELDLENING

IN HET KORT

Het gebeurt steeds vaker dat er geld wordt geleend van familie en vrienden, in plaats van bij de bank. Om toekomstige problemen te voorkomen, is het verstandig om dit schriftelijk vast te leggen. Je kunt hiervoor zelf een stuk (onderhandse akte van geldlening) opstellen.

Maar het is in veel gevallen verstandiger om dit notarieel vast te laten leggen. In het bovenstaand overzichtje zie je een aantal voordelen hiervan. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan helpen wij je graag! Neem hiervoor contact op met ons team onroerend goed.

TIPS HYPOTHEEKNEMER

JE HYPOTHEEK AFLOSSEN

IN HET KORT

Heb je je huis verkocht? Of ga je je hypotheek oversluiten? In beide gevallen zullen wij bij jouw hypotheekbank een aflosnota opvragen, zodat je lening kan worden afgelost. De hypotheekbank geeft dan akkoord met een royementsvolmacht.

Hiervan mogen wij dan gebruik maken na aflossing van het hypotheekbedrag. De behandeltermijn hiervan verschilt per hypotheekbank. Met deze volmacht kan de hypotheek bij het Kadaster worden doorgehaald

ONS TEAM

Hypotheek

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op!

Paralegal Particulier Vastgoed
Utrecht

Dorien van Sark

Kandidaat-notaris Commercieel Vastgoed
Amsterdam

Esther Roeloffzen

Notarisklerk Vastgoed
Utrecht

Paralegal Commercieel en Particulier Vastgoed
Utrecht

Juridisch medewerker Commercieel Vastgoed
Utrecht

Kandidaat-notaris Commercieel Vastgoed
Utrecht

Juridisch medewerker Particulier Vastgoed
Utrecht

Notarisklerk Particulier Vastgoed
Utrecht