MEDIATION OF RECHTER?

De verschillen

Heb je een conflict en kom je er samen niet uit, dan kun je naar de rechter stappen. Maar je kunt er ook voor kiezen om onder begeleiding van een legal mediator samen tot een oplossing te komen. Wij zetten de verschillen tussen een rechterlijke uitspraak en mediation hieronder voor je op een rij.

WANNEER LEGAL MEDIATION

IN HET KORT

Als je een conflict hebt kan het zijn dat je niet gezamenlijk tot een oplossing kunt komen. Dit kan een persoonlijk maar ook een zakelijk conflict zijn. Je kunt dit geschil laten beslechten door een rechter die een uitspraak zal doen, je bent dan afhankelijk van de uitspraak van de rechter en moet ook vaak lang wachten op een definitieve beslechting van het geschil met hoge kosten als gevolg.

Bovendien is het oordeel van de rechter vaak zwart-wit, je krijgt gelijk of ongelijk, andere smaken zijn er niet.
Als je liever in onderling overleg een conflict wilt oplossen onder begeleiding van een professional is legal mediation de aangewezen weg.

WAT DOET EEN MEDIATOR

Een mediator opereert onafhankelijk en onpartijdig en helpt je, als procesbegeleider, om het conflict samen op te lossen. De legal mediators van ons kantoor hebben kennis op het gebied van het personen- , familie- en ondernemingsrecht en brengen deze kennis ook desgewenst in en helpen jullie om een (creatieve) oplossing te vinden die recht doet aan ieder van jullie.

Conflicten die in aanmerking komen zijn onder meer: echtscheiding, erfeniskwesties, familiebedrijven (opvolgingsproblematiek), aandeelhoudersgeschillen, maatschapskwesties.
Mediation werkt ook goed om problemen later te voorkomen, je kunt dan onder andere denken aan pre mediation gesprekken bij het voornemen om te trouwen, familiekwesties die later bij overlijden kunnen gaan spelen of het starten van een gezamenlijke onderneming.

 

ONS TEAM

Mediation

Als je een conflict hebt of in een conflict verzeild dreigt te raken, neem dan gerust contact op met onze mediators om te bespreken of mediation een optie is, ze staan je graag te woord!

Elles van der Pluijm

Notaris / mediator Familierecht en Estate Planning
Utrecht