JE VERMOGEN BEHEREN

In het kort

Er zijn verschillende vormen waarin je vermogen kunt opbouwen en kunt beheren. Soms is het belangrijk ervoor te zorgen dat niet te traceren is aan wie het vermogen toekomt, in andere gevallen ligt de focus juist op het behartigen van de belangen van alle betrokken partijen.

Wij adviseren je hier graag bij. Het is ook mogelijk om je vermogen over te dragen via een familiefonds. Kijk op onze pagina Estate Planning voor meer info hierover.

ANONIMISEREN VAN VERMOGEN

IN HET KORT

Je wilt niet dat “op straat komt te liggen” wat de omvang en samenstelling van jouw vermogen is. We kunnen je helpen om jouw vermogen te anonimiseren.

Dat kan op diverse manieren, waarvan enkele worden uitgelicht in de artikelen die je hieronder vindt. Natuurlijk is het altijd belangrijk om rekening te houden met alle geldende wetten en regels.

BELEGGINGSINSTELLINGEN

IN HET KORT

In een beleggingsinstelling wordt collectief belegd, zodat alle deelnemers in de opbrengst kunnen delen. Een beleggingsinstelling kan een beleggingsmaatschappij zijn (die is eigenaar van het beleggingsvermogen), of een beleggingsfonds. Een beleggingsfonds heeft geen rechtspersoonlijkheid en kan het beleggingsvermogen dus niet in eigendom hebben.

Daarom is een beleggingsfonds verplicht een zogeheten bewaarder aan te stellen, die het collectieve beleggingsvermogen beheert.
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) houdt toezicht op beleggingsinstellingen.

ONS TEAM

Vermogensbeheer

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op!

Notaris Ondernemingsrecht
Utrecht