ONZE NIEUWBOUWPROJECTEN

Wij houden ons al jaar en dag bezig met de notariële voorbereiding en uitvoering van nieuwbouwprojecten. Om je een idee te geven welke projecten dat zijn, hieronder een greep uit onze recente projecten.

Heb je een nieuwbouwhuis gekocht, dan gaat het net iets anders dan bij de koop van een bestaand huis. Bij diverse nieuwbouwprojecten zijn wij de door de ontwikkelaar aangewezen projectnotaris en regelen wij alle overdrachten voor het hele nieuwbouwproject.
Je koopt je nieuwbouwhuis ‘vrij op naam’. Dit houdt onder meer in dat de projectontwikkelaar de kosten voor de notariële leveringsakte betaalt.

Je hoeft dan dus alleen nog maar notariskosten voor je hypotheekakte te betalen. Als projectnotaris zorgen wij ervoor dat alles wordt geregeld en nemen contact met je op zodra wij de stukken hebben ontvangen. Als je vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met ons nieuwbouwteam.

TIPS KOPERS

Nieuwbouwhuis kopen

5% REGELING

IN HET KORT

Bij een nieuwbouwhuis heb je te maken met de zogenaamde 5%-regeling. Maar wat houdt dat nou in? Ten laste van de aannemer wordt 5% van de aanneemsom geblokkeerd bij de notaris, in geld of in de vorm van een bankgarantie. Als je nieuwbouwhuis is opgeleverd, keren wij deze 5% na 3 maanden uit aan de aannemer. Als er gebreken zijn, dan moet je ons dat tijdig melden en kun je opdracht geven om de 5% vast te houden.

In dat geval moet de aannemer de gebreken eerst herstellen, voordat hij de 5% ontvangt.
Let dus de eerste 3 maanden goed op of alles goed is. Is dit niet het geval, dan moet je dit binnen 3 maanden na de oplevering schriftelijk aan ons doorgeven met het verzoek (een deel van) de 5% langer vast te houden. Voor vragen hierover kun je contact opnemen met onze financiële afdeling..

ONS TEAM

Nieuwbouw

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op!

Paralegal Particulier Vastgoed
Utrecht

Esther Roeloffzen

Notarisklerk Vastgoed
Utrecht

Paralegal Particulier Vastgoed
Utrecht

Juridisch medewerker Commercieel Vastgoed
Utrecht

Sander van Grunsven paralegal onroerend goed

Paralegal Particulier Vastgoed
Utrecht

Notarisklerk Particulier Vastgoed
Utrecht