WAT IS EEN LEGALISATIE

Wanneer een notaris of een instantie heeft gevraagd om je handtekening onder een bepaald document te laten legaliseren, dan kan je dit door ieder willekeurige notaris laten doen. De notaris stelt dan vast dat jij het betreffende document zelf hebt ondertekend.

Hierdoor is er zekerheid dat de door jou gezette handtekening op het document (meestal een volmacht of een verklaring) daadwerkelijk jouw handtekening is. Het betreffende document onderteken je in het bijzijn van notaris of een medewerker van het notariskantoor, dus niet van tevoren!

ONZE WERKWIJZE

Je kunt je handtekening legaliseren door met de door jou ontvangen volmacht of verklaring naar ons kantoor te komen. Dit kan op alle kantoordagen van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Denk eraan om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Je hoeft niet te wachten totdat het document gemaakt is, wij zorgen ervoor dat het betreffende document dezelfde dag nog naar het notariskantoor wordt verstuurd. Je ontvangt van ons een digitaal exemplaar per e-mail.

  • Aanpassing werkwijze i.v.m. beleid Coronavirus
    Om te voorkomen dat mensen ons kantoor bezoeken terwijl dat niet strikt noodzakelijk is, is het tijdelijk niet mogelijk om volmachten van andere notariskantoren door ons te laten legaliseren. Indien u hierover vragen heeft, verzoeken wij u contact op te nemen met het notariskantoor waarvan u de volmacht heeft ontvangen aangezien er voor de legalisatie van volmachten tijdelijk versoepelde maatregelen zijn aangekondigd door onze beroepsorganisatie (KNB).

APOSTILLE

Wanneer je dit wil dan kunnen wij ervoor zorgen dat het gelegaliseerde document wordt voorzien van een apostille of ambassadeverklaring. In dit geval wordt de handtekening van de notaris op echtheid gecontroleerd door de Rechtbank. Dit is veelal nodig voor buitenlandse instanties.

KOSTEN

Voor de legalisatie van de handtekening van particulieren brengen wij kosten in rekening, te weten € 50,00 incl. BTW per legalisatie. Dit is exclusief verzendkosten. Let op: betaling is uitsluitend mogelijk met PIN. Wanneer je een apostille nodig hebt dan komen hier extra kosten bij. De legalisatie van een handtekening op een door ons kantoor opgesteld document is kosteloos.

TEAM

Legalisatie

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met ons team dat de particuliere legalisaties afhandelt.

Jolanda van Kleef

Assistent Kantoormanager
Utrecht