WAT IS EEN LEGALISATIE

Wanneer een notaris of een instantie heeft gevraagd om je handtekening onder een bepaald document te laten legaliseren, dan kan je dit door ieder willekeurige notaris laten doen. De notaris stelt dan vast dat jij het betreffende document zelf hebt ondertekend.

Hierdoor is er zekerheid dat de door jou gezette handtekening op het document (meestal een volmacht of een verklaring) daadwerkelijk jouw handtekening is. Het betreffende document onderteken je in het bijzijn van notaris of een medewerker van het notariskantoor, dus niet van tevoren!

ONZE WERKWIJZE

Je kunt je handtekening legaliseren door met de door jou ontvangen volmacht of verklaring naar ons kantoor te komen. Maak voor het legaliseren van je document een afspraak via +31 (0) 85 0810 810.

Bij het telefonisch maken van de afspraak informeren we je verder over de procedure en de kosten. De legalisatie van een handtekening op een door ons kantoor opgesteld document is kosteloos.

  • Aanpassing werkwijze i.v.m. beleid Coronavirus

    Om te voorkomen dat mensen ons kantoor bezoeken terwijl dat niet strikt noodzakelijk is, is het tijdelijk niet mogelijk om volmachten van andere notariskantoren door ons te laten legaliseren. Indien je hierover vragen hebt, verzoeken wij je contact op te nemen met het notariskantoor waarvan je de volmacht hebt ontvangen aangezien er voor de legalisatie van volmachten tijdelijk versoepelde maatregelen zijn aangekondigd door onze beroepsorganisatie (KNB).

APOSTILLE

Wanneer je dit wil dan kunnen wij ervoor zorgen dat het gelegaliseerde document wordt voorzien van een apostille of ambassadeverklaring. In dit geval wordt de handtekening van de notaris op echtheid gecontroleerd door de Rechtbank. Dit is veelal nodig voor buitenlandse instanties.

KOSTEN

Voor de legalisatie van de handtekening van particulieren brengen wij kosten in rekening. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van het aantal documenten, het aantal handtekeningen en of er bijvoorbeeld een apostille nodig is. De legalisatie van een handtekening op een door ons kantoor opgesteld document is kosteloos.

TEAM

Legalisatie

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met ons team dat de particuliere legalisaties afhandelt.

Ghizlan el Ghouti

Juridisch medewerker Commercieel Vastgoed
Amsterdam

Receptioniste
Utrecht

Petra van Heugten

Assistent kantoormanager
Amsterdam

Receptioniste
Utrecht