IN HET KORT

Van harte gefeliciteerd, je hebt je huis verkocht! De afspraken met betrekking tot de verkoop van je huis worden vastgelegd in het koopcontract. Dit wordt opgesteld door de makelaar of adviseur, maar wij kunnen dit ook voor je opstellen wanneer je dat wilt. De koper van het huis mag vaak de notaris kiezen en betaalt dan ook de notariskosten voor de overdracht.

Wij zorgen ervoor dat het hele proces achter de schermen voor jou als verkoper zo soepel mogelijk verloopt. Dit alles doen wij graag en met enthousiasme. Heb je vragen over het verkopen van je huis? Neem dan contact met ons op.

Wanneer je je huis wilt verkopen, dan moet je aan veel dingen denken. Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

IN HET KORT

Wanneer bij een overlijden het huis onderdeel is van een erfenis, kan het prettiger zijn om als verkoper de notaris zelf te kiezen. Bijvoorbeeld de notaris die de nalatenschap afwikkelt. Wil je zelf de notaris kiezen?

Dan kun je met de koper afspreken dat je de kosten voor de overdracht zelf betaalt. Let wel: dat is niet die spreekwoordelijke tien procent Kosten Koper. Het gaat om de leveringsakte en het registreren van de akte bij het Kadaster.

IN HET KORT

Als het gekochte huis binnen zes maanden na het verkrijgen (of zesendertig maanden tot en met 31 december 2014) wordt doorverkocht, dan hoeft de koper in eerste instantie geen overdrachtsbelasting te betalen.

Omdat jij als koper deze destijds al betaald hebt. Zorg erbij het opstellen van het koopcontract voor dat dit belastingvoordeel aan jou toekomt. Heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag hierbij.

ONS TEAM

Huis verkopen

 

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op!

Paralegal Particulier Vastgoed
Utrecht

Dorien van Sark

Kandidaat-notaris Commercieel Vastgoed
Amsterdam

Esther Roeloffzen

Notarisklerk Vastgoed
Utrecht

Juridisch medewerker Commercieel Vastgoed
Utrecht

Kandidaat-notaris Commercieel Vastgoed
Utrecht

Juridisch medewerker Particulier Vastgoed
Utrecht

Notarisklerk Particulier Vastgoed
Utrecht