IN HET KORT

Internationale erfenis

Ben je erfgenaam van iemand met vermogen in het buitenland, een andere nationaliteit, met een buitenlandse woonplaats of buitenlands testament? Dan is er sprake van een erfenis met internationale aspecten. Hoe weet je of er een testament is en waar het laatste testament is gemaakt?

Hoe bewijs je je rechten als erfgenaam? Op welke wijze kun je de erfenis aanvaarden? Loop je tegen praktische problemen aan? En hoe zorg je ervoor dat vermogen in het buitenland op jouw naam kan worden gesteld? Wil je advies? Klik op onderstaande button, wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

DE EUROPESE VERKLARING VAN ERFRECHT

Heeft de bank of een andere instelling gevraagd om een bewijs dat iemand is overleden en dat jij erfgenaam bent of dat iemand de bevoegdheid heeft de erfenis af te wikkelen (zoals een executeur). Dan kun je dat aantonen met een verklaring van erfrecht. 

Voor het regelen van zaken in het buitenland kan het zijn dat je een Europese Verklaring van Erfrecht nodig hebt. Dit is een bijzondere internationale verklaring die in verschillende talen en voor verschillende Europese landen kan worden afgegeven. Heb je een Europese Verklaring van Erfrecht nodig? Klik op onderstaande button, wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

ERFBELASTING

Als er sprake is van een internationale erfenis dan is het van belang om advies in te winnen over (erf)belasting. Moet je als erfgenaam belasting betalen in Nederland en / of in het buitenland? Dat is per situatie en land verschillend en hangt af van het land waar iemand woonde ten tijde van zijn overlijden, waar het vermogen zich bevindt en waar de erfgenamen wonen.

Het is goed om je tijdig te laten informeren over de belasting die moet worden betaald over jouw erfenis. Zo kun je de aangifte (laten) verzorgen binnen de termijn die daarvoor geldt of op tijd uitstel voor het doen van aangifte aanvragen. Natuurlijk kun je hierover contact met ons opnemen zodat we met jou mee kunnen denken.

ONS TEAM

Internationale erfenis

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op!

Kandidaat-notaris Familierecht
Utrecht

Elles van der Pluijm

Notaris / mediator Familierecht en Estate Planning
Utrecht

Merel Priester kandidaat notaris familierecht ondernemersrecht

Kandidaat-notaris Familierecht en Ondernemingsrecht
Amsterdam