KANDIDAAT-NOTARIS FAMILIERECHT

MEDIOR | AMSTERDAM | PARTTIME OF FULLTIME

We zijn op zoek naar een professional die zowel thuis is in het familierecht een sterk klantgerichte benadering heeft en snel begrijpt wat onze cliënten nodig hebben.

Bij Hermans & Schuttevaer zijn we trots op ons kantoor, waar we met elkaar samenwerken in een omgeving die innovatie omarmt en waar we werken aan een diversiteit van (complexe) zaken. Ons hechte team van ongeveer 80 mensen is verspreid over onze kantoren in Utrecht en Amsterdam. Beide gelegen op prachtige locaties en gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Onze werkomgeving kenmerkt zich door een informele samenwerking, waarbij we met plezier werken aan interessante, diverse en complexe dossiers en thema’s. We vinden een goede balans tussen inspanning en ontspanning belangrijk en daar investeren we graag in. Zo lunchen we dagelijks samen en sluiten we de week vaak af met een drankje (geen must, wel heel gezellig). Daarnaast organiseren we regelmatig leuke kantooruitjes om onze onderlinge verbinding te versterken.

Binnen onze familierechtpraktijk werken we voor een diverse groep cliënten, variërend van vermogende particulieren en succesvolle ondernemers tot startende jonge gezinnen. We zetten in op zowel traditionele als innovatieve benaderingen, waarbij akten zowel op kantoor als online worden ondertekend.

Ons team kent een mix aan werkervaring, zowel starters, mediors en meer ervaren collega’s. Kortom, onze praktijk is breed en divers, waarin we hoogwaardig advies combineren met innovatie.

WAT GA JE DOEN?

Als kandidaat-notaris draai je direct mee in het team familierecht. Door de korte lijnen binnen de organisatie sta je dichtbij de cliënt. Je behandelt zelfstandig of in teamverband dossiers, voert besprekingen en je krijgt de kans om een eigen praktijk op te bouwen met eigen cliënten en zaken en – bij voorkeur – met een eigen specialisme! Je kunt altijd terugvallen op een team van professionals. We nemen ruimte om te sparren en te overleggen met elkaar, wekelijks bespreken we met elkaar interessante zaken.

JOUW OPLEIDING EN ERVARING

 • Een afgeronde master notarieel recht;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als kandidaat-notaris in de familierechtpraktijk;
 • Je bent (bijna) waarnemingsbevoegd;
 • Je blijft jezelf ontwikkelen door het volgen van de beroepsopleiding of je haalt jaarlijks je PE-punten met cursussen en opleidingen;
 • Ervaring met internationale cliënten en goede beheersing van het Engels (spreken en schrijven) zijn een pré!

JIJ ALS PERSOON

Samenwerking is de kern van ons succes. Effectief communiceren, jouw ideeën delen en gezamenlijk werken aan de beste oplossingen kun je goed.

Wij zoeken een collega met het vermogen snel en accuraat de relevante feiten te analyseren, de juridische context goed te begrijpen zodat je heldere en doeltreffende oplossingen kunt voorleggen aan de cliënt.

De familierechtpraktijk varieert van emotioneel beladen zaken tot meer zakelijke transacties. Het vermogen om je aan te passen aan verschillende situaties is key.

Een belangrijk aspect voor jouw werk is het contact met je cliënt. Actief luisteren naar de wensen en zorgen van de cliënt en dit in begrijpelijke taal te vertalen naar oplossingen of advies zijn essentieel in deze rol. Je bent communicatief vaardig, met andere woorden: je weet juridische concepten begrijpelijk over te brengen waarbij je betrokkenen op de hoogte houdt van de voortgang van de zaak en eventuele uitdagingen bespreekt. In een innovatieve omgeving zoals die van ons waarderen we initiatieven.

Onze praktijk vraagt niet alleen juridische expertise, maar ook een commerciële mindset. Denk bijvoorbeeld aan het actief bijdragen aan de acquisitie van nieuwe cliënten door deel te nemen aan netwerkevenementen of door het ontwikkelen van informatieve content over familierecht voor onze website.

WAT BIEDEN WIJ JOU?

 • Een parttime of fulltime (40 uur) baan;
 • Leuk en kwalitatief hoogstaande (soms complexe) zaken;
 • Een zelfstandige, afwisselende functie in een kennis-gedreven organisatie;
 • Een dynamische omgeving met ruimte en waardering voor eigen initiatief;
 • Veel aandacht voor persoonlijke groei en talentontwikkeling;
 • De mogelijkheid om flexibel te werken;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden; waaronder een reiskostenvergoeding, de mogelijkheid voor een aanvullend pensioen;
 • Een bonusregeling op basis van resultaten van de onderneming;
 • 25 vakantiedagen per jaar op basis van 40 uur (fulltime) + 1 dag vrij op Goede Vrijdag;
 • Mogelijkheid om 5 vakantiedagen bij te kopen.

SOLLICITEREN?

Word je enthousiast van deze beschrijving en zoek je een dynamische, inspirerende werkomgeving waarin je hoogwaardig notariaat bedrijft? We nodigen je van harte uit om te solliciteren. Klik dan op de ‘solliciteer’-knop.

Wil je eerst nog wat meer informatie over de functie of een persoonlijke indruk opdoen van ons kantoor? Bel dan met Amerins Hoogland (Kandidaat-notaris) 06 – 8292 6219 of Elles van der Pluijm (Partner Familie Praktijk) 06 – 3178 0044 om een koffie/thee afspraak te plannen.

Vragen over de procedure? Neem contact op met Nicolette Holweg, Medewerker HR. nholweg@herschut.nl of 06 – 2660 1476.

Wij kijken uit je te ontmoeten!