Hermans & Schuttevaer op vijfde plek in Notariaat top 30

Hermans & Schuttevaer op vijfde plek in Notariaat top 30, tweede plek grootste kantoren

1 februari 2023

De Notariaat Top 30, de lijst van 30 grootste Nederlandse notariskantoren, is gepubliceerd. Hermans & Schuttevaer heeft een prachtige vijfde plaats bemachtigd!

Grootste ‘pure’ notariskantoren

Als het gaat om ‘pure’ notariskantoren, dus kantoren waar er geen advocaten werken, staat het kantoor op plek 2! Het Notarieel, dat zes vestigingen telt verspreid door oostelijk Nederland, blijft net aan het grootste onafhankelijke notariskantoor van Nederland. Wel is hier sprake van enige krimp, met nu 30 notariëlen tegenover 34 vorig jaar. Hermans & Schuttevaer zit Het Notarieel op de hielen en is doorgegroeid naar eveneens 30 (kandidaat-)notarissen.

Vrouwen in de meerderheid

In tegenstelling tot de advocatuur, bestaat het notariaat voor de meerderheid uit vrouwen. Dat is vooral te danken aan de kandidaat-notarissen die werkzaam zijn bij de top 30-kantoren; van hen zijn er 70% vrouw. Van de ruim 153 notarissen verbonden aan deze kantoren zijn er 43 vrouw, oftewel 28%. Dat is een iets lager percentage dan de 29,3% van een jaar eerder. Bij ons bestaat het notariaat voor 83,3% uit vrouwen!

Je vindt de lijst hier.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.